ARTIKEL BARU

DEWAN RAKYAT BUBAR RABU SELEPAS MESYUARAT KABINET BN YANG TERAKHIR

Dato Sri Najib Tun Razak cuba mengecapi nikmat kuasa sebagai Perdana Menteri Malaysia hingga talian hayatnya berakhir sebelum DUN Johor bubar secara otomatik pada 21 Mac 2013. Amat memalukan jika Najib masih kekal sebagai PM jika sebuah negeri telah diistihar bubar oleh SPR.

Maka atas pertimbangan itu, Najib dinasihatkan untuk membubar Dewan Rakyat selewat-lewatnya pada 20hb Mac 2013 iaitu 12 jam sebelum tempuh kerajaan BN Johor tamat tempoh penggalnya.

Pada hakikatnya Najib telah cuba melengah-lengah pengumuman pembubaran parlimen dengan pelbagai helah. Dia cuba every tricks in the political books untuk tidak bubarkan parlimen termasuk menjadikan insiden Lahad Datu sebagai alasan darurat.

Walaubagaimanapun setelah pengerusi SPR membuat kenyataan bahawa pilihan raya boleh diadakan serentak kecuali beberapa kawasan yang terlibat sahaja boleh ditangguhkan, menyebabkan Najib tiada pilihan.

Bila keluar video terbaru mengenai Anwar Ibrahim, maka itu tandanya Najib sudah yakin rakyat telah bersedia untuik kembali kepada BN. Itu pada pemikiran Najib.

Lu fikrilah sendiri

1 Response to "DEWAN RAKYAT BUBAR RABU SELEPAS MESYUARAT KABINET BN YANG TERAKHIR"

Anonymous said...

Apa pun Paarlimen akan dibubar juga, jangan kaitkan dengan Peristiwa Lahad Datu, ini memamng Sultan yang gila mau rampas Sabah setelah dilihat 23 % ekonomi Malaysia dari Sabah.

Kita tunggu sajeler